Badan beruniform dan Institusi Beraja / Noraiman Suhaidi Norizam - Norizam, Noraiman Suhaidi (UiTM Newshub, 2022)
Selaras dengan Akta Universiti Teknologi MARA (Akta 173), Seksyen 19A(2) yang menyatakan bahawa Canselor UiTM ialah Yang di-Pertuan Agong. Maka dengan itu pihak Pejabat Kursi Institusi Raja-Raja Melayu, UiTM telah menjemput seorang panel yang merupakan Pengarah Akademi Kepolisan UiTM-PDRM iaitu DSP/KS Profesor Madya Ts. ChM. Dr. Hj. Mohammad Noor Jalil untuk memberi perkongsian dalam wacana felo yang bertajuk "Badan Beruniform Dan Institusi Beraja". Wacana ini dipandu oleh Datin Dr. Zahariah Sahudin, selaku Felo Kursi Institusi RajaRaja Melayu. Wacana ini dijalankan secara langsung dalam talian pada hari Isnin (14 November 2022) pada jam 10.00 pagi hingga 12.00 tengah hari.