Kerajaan beta untuk rakyat jelata / Prof Madya Sr Dr Rohayu Ab Majid - Ab Majid, Rohayu (UiTM Newshub, 2020)
Umumnya kita mengetahui Malaysia memiliki satu bentuk sistem politik dan pemerintahan yang unik yang mana demokrasi berparlimen raja berperlembagaan telah menjadi teras utama bagi keberlangsungan Malaysia tercinta. Kombinasi dua sistem ini dalam sebuah negara majmuk telah melakarkan satu sistem pentadbiran yang sistematik dan unggul. Hak asasi terus terbela di bawah arus demokrasi berlandaskan lunas Perlembagaan Persekutuan bersama kedaulatan Yang Dipertuan Agong, Malaysia