Webinar Kemerdekaan: Merdeka@Muzium 2021 / Anis Burhanuddin - Burhanuddin, Anis (UiTM Newshub, 2021)
Muzium Diraja Kuala Lumpur dengan kerjasama Pejabat Kursi Institusi Raja-Raja Melayu Universiti Teknologi MARA dan Pusat Pengajian CITRA Universiti Kebangsaaan Malaysia (UKM) telah menganjurkan Webinar Kemerdekaan Merdeka@Muzium secara dalam talian melalui medium Zoom Meetings dan Facebook Live Muzium Diraja Kuala Lumpur. Webinar bermula pada jam 8.15 pagi sehingga 12 tengah hari. Sebanyak 4 tema berbeza bagi 4 hari, telah mewakili beberapa pembentang daripada pelbagai bidang berbeza pada hari berkenaan.