Program vitamin ilmu bersama PTA / Perpustakaan Tengku Anis UiTM Kelantan (2023)
8 Mei 2023, Isnin - Program Vitamin Ilmu Bersama PTA adalah program yang diadakan sempena Majlis Pelancaran NILAM (Nadi Ilmu Amalan Membaca) SMK Pangkal Meleret pada 8 Mei 2023. Program ini merupakan kerjasama antara pihak Perpustakaan Tengku Anis (PTA), Universitas Airlangga (UNAIR), Pusat Sumber Sekolah (PSS) Luqman Al-Hakim, Panitia Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu SMK Pangkal Meleret (SMKPM). Seramai 200 orang murid sekolah terlibat dalam program ini yang terdiri daripada murid Tingkatan 1 dan Pengawas Pusat Sumber Sekolah (PSS). Majlis dimulai dengan sesi pelancaran program NILAM yang dirasmikan oleh Tuan Pengetua SMKPM iaitu Encik Nadzri Ismail dan diikuti dengan simbolik pinjaman Bulk Loan daripada PTA kepada pihak sekolah.