Cabaran 'old timer' mengajar secara atas talian / Noor 'Aina Abdul Razak - Abdul Razak, Noor 'Aina (Unit Penerbitan JSKM, 2020)
Apabila kerajaan Malaysia mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan mulai 18 Mac 2020, tahap kerisauan sudah mula menjelma. Bukan kerisauan tentang PKP itu sendiri. Ia lebih kepada kerisauan seorang 'old timer' yang pasti menjangkakan proses pengajaran dan pembelajaran (PnP) secara atas talian perlu dilaksanakan. Pelbagai kaedah yang ada cuba dicari dan dipelajari. Apa yang pasti, biarlah kaedah itu boleh difahami dan memudahkan kedua-dua pihak - pensyarah dan pelajar. Kesesuaian penyampaian juga perlu diambil kira memandangkan sistem atas talian ini mempunyai kekangan tersendiri terutama daripada aspek capaian internet.