UiTM News Hub: UiTM@Komuniti bantu front liner dan komuniti cegah pandemic / Muhamad Naiman Sarip - Sarip, Muhamad Naiman (2020)
Arau, Khamis 15 Oktober 2020 - Universiti Teknologi MARA Cawangan Perlis melalui Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat,Alumni dan Keusahawanan (PJIM&A)telah menganjurkan program UiTM@Komuniti. Program bersifat Corporate Social Responsibility (CSR) bertujuan untuk mengumpulkan dana untuk penghasilan face shield, dan mengedarkan pelitup muka (face mask), sanitasi tangan (hand sanitizer) dan tisu basah (wet tissue). Face shield yang dihasilkan akan disalurkan kepada beberapa hospital berdekatan seperti Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar, Perlis dan Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar, Kedah.