UiTM News Hub: Webinar Perkongsian Panduan Mengisi Borang Etika Penyelidikan anjuran APB Kampus Perlis mendapat sambutan yang menggalakkan / Dr. Marcia Jane Ganasan and Chee Sie Ching - Ganasan, Marcia Jane, Dr; Chee, Sie Ching (2023)
Akademi Pengajian Bahasa, UiTM Perlis telah berjaya menganjurkan webinar perkongsian panduan mengisi borang etika penyelidikan untuk Sains Sosial UiTM. Program ini telah berlangsung dengan jayanya pada 6hb Januari 2023, dalam talian WeBex. Webinar ini bertujuan untuk membantu para pensyarah dan pelajar pascasiswazah mengisi borang kelulusan etika penyelidikan di peringkat negeri. Dengan mengadakan program perkongsian ini, diharapkan para peserta program dapat mengemukakan borang permohonan etika yang lengkap dan menepati kehendak penilai jawatankuasa etika di peringkat fakulti sehingga peringkat negeri agar mudah mendapat kelulusan dalam tempoh masa yang lebih singkat.