Collaborative webinar on SLiMS open source library system for SIMAD University Library / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis (PTA), 2022)
Pada 31 Mac 2022, satu kolaborasi antarabangsa antara Perpustakaan Tengku Anis, UiTM Cawangan Kelantan telah diadakan dengan Perpustakaan SIMAD University, Somalia. Webinar ini berlangsung lebih kurang 2 jam bermula jam 2.30 petang dan dijalankan secara atas talian dengan menggunakan medium Google Meet. Satu kolaborasi antarabangsa antara Perpustakaan Tengku Anis, UiTM Cawangan Kelantan telah diadakan dengan Perpustakaan SIMAD University, Somalia. Webinar ini adalah bertujuan untuk memperkenalkan sistem SLiMS iaitu sistem sumber terbuka (open source) yang mampu mengendalikan sistem operasi perpustakaan. Perpustakaan SIMAD University ialah universiti awam yang terulung di Somalia dan pihak mereka amat bersyukur dengan perkongsian ilmu ini.