Peta elektronik (interaktif) berasaskan gis dan multi-media untuk Bandaraya Shah Alam / Sayed Jamaludin S. AIi and Tasnida Mohd Zaki - S. AIi, Sayed Jamaludin; Mohd Zaki, Tasnida (2006)
Peta merupakan alat yang dapat memberi maklumat penting tentang sesuatu objek geografi, seperti memberi maklumat lokasi mengenai sesuatu tempat dengan mudah. Biasanya peta dicetak di atas kertas yang hasilnya tidaklah menarik. Dengan menggunakan teknologi yang terdapat pada masa ini, kita mampu menghasilkan peta yang menarik dan canggih. Peta Elektronik Interaktif boleh dihasilkan menggunakan perisian dan perkakasan Sistem Maklumat Geografi (GIS) dan Multi-Media. Kertas kerja ini akan memberi kaedah penjanaan peta tersebut serta membincangkan beberapa aspek penting tentang hasil dan kebaikan teknologi yang digunakan dalam kajian ini.