Bicara alumni: alumni vs library / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
ada 30 Mei 2022 (Isnin), jam 9.30 pagi hingga 10.30 pagi, Perpustakaan Tengku Anis (PTA) telah melaksanakan satu program siaran langsung atas talian "Live@PTA" Bicara Alumni: Alumni VS Library. Panel jemputan terdiri daripada alumni UiTM iaitu Encik Mohd Azrie Bin Mat Nor, Pengarah Urusan Nebula Horizon Sdn. Bhd. dan juga Encik Saidi Nor Azam Ali, Novelis/Pereka The Patriots Malaysia Publishing manakala moderator ialah Cik Nur Aisyah Bt Mohd Noor, Pelajar Latihan Industri. Sesi bicara ini dilaksanakan menggunakan medium "Streamyard" melalui "Facebook" Rasmi Perpustakaan Tengku Anis (PTA) dan "Youtube Channel" oleh Perpustakaan Tengku Anis, UiTM Cawangan Kelantan, Kampus Machang. Program Live@PTA ini merupakan satu program bual bicara, perkongsian pengetahuan dan maklumat dikalangan pakar-pakar dalam bidang tertentu dan juga usaha untuk membudayakan budaya membaca dikalangan masyarakat kita khususnya warga UiTM.