Kursus: "design easy with Canva" / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Pada 5 Julai 2022 (Selasa), Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTM Cawangan Kelantan telah mengadakan Kursus: "Design Easy with Canva" bermula jam 9:00 pagi hingga 12:00 tengahari kepada semua staf Perpustakaan Tengku Anis UiTM Cawangan Kelantan serta dibuka kepada warga UiTM yang berminat untuk menyertai kursus ini. Kursus ini dijalankan menggunakan medium atas talian iaitu Cisco Webex. Kursus ini diadakan bertujuan untuk memantapkan kemahiran reka cipta dan penerbitan bahan hebahan dalam kalangan staf khususnya staf PTA UiTM Cawangan Kelantan serta seluruh warga UiTM. Perkongsian bagi kursus ini disampaikan oleh Encik Mohd Alfarabie Mohd Nasir,Pustakawan Kanan Perpustakaan Tun Abdul Razak dan kursus ini mendapat maklum balas yang positif daripada peserta yang hadir.