Kursus asas pengurusan fail dan rekod kepada Pegawai Rekod Jabatan (PRJ) dan Pembantu Tadbir Rekod Jabatan (PTRJ) / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Rekod adalah penting dalam urusan pentadbiran kerajaan termasuk pentadbiran sesebuah universiti. Ia menyediakan maklumat bagi perancangan, membuat keputusan dan juga merupakan asas kepada akauntabiliti kerajaan. Pengurusan rekod yang cekap dan efisien dapat membantu organisasi membuat keputusan yang tepat, meningkatkan produktiviti dan imej organisasi. Kursus ini dijalankan secara bersemuka yang bertempat di HRD(A) UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang bermula pada jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang yang melibatkan semua Pengawai Rekod Jabatan dan Pembantu Tadbir Rekod Jabatan daripada semua bahagian.