Program jalinan kasih kemerdekaan - cintai Keluang kita / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Perpustakaan Tengku Anis (PTA) telah mengadakan Program Jalinan Kasih Kemerdekaan -Cintai Keluang Kita pada 20 Ogos 2022 (Sabtu) mulai jam 7:30 pagi hingga 2:00 petang dan telah memilih Pantai Bukit Keluang, Terengganu sebagai lokasi utama. Program ini diadakan untuk mewujudkan kesedaran dalaman dan memupuk semangat cintakan alam sekitar dalam kalangan staf PTA. Selain itu juga untuk mengeratkan ikatan ukhuwah diantara staf PTA bersama keluarga masing-masing selari dengan slogan bulan kemerdekaan tahun ini iaitu Keluarga Malaysia Teguh Bersama. Antara aktiviti yang dilakukan adalah mendaki Bukit Keluang, BBQ, aktiviti cabutan bertuah serta aktiviti bebas yang lain.