Green nations PTA mobile library x Fesko-15 / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
11 Mei 2023 (Khamis) - Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTM Cawangan Kelantan (UiTMCK) telah mengadakan pameran di Ruang Legar Blok A sempena dengan Festival Kolej ke-15 UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang yang berlangsung selama 5 hari bermula 9 Mei - 13 Mei 2023. Objektif pameran ini adalah bertujuan untuk memperkenalkan koleksi bertemakan "Gr een Nations" , koleksi umum dan ksyen yang terdapat di PTA kepada warga UiTM Cawangan Kelantan. Selain itu, pameran ini diadakan untuk mendekatkan hubungan antara pihak PTA di unit perkhidmatan dengan pengguna perpustakaan dan memperkenalkan aplikasi "Mobile Apps" kepada warga UiTMCK Kampus Machang. Tambahan pula, pameran ini juga untuk menyokong gerakan budaya membaca dalam kalangan warga UiTMCK sekaligus untuk meningkatkan statistik pinjaman Perpustakaan Tengku Anis.