Pengurusan maklumat dan data kehadiran kelas kemahiran maklumat tidak tepat - APIC 2020 - Sarmin Panut, Nurul Farihah; Awang Zakaria, Zalifah; Tukijo, Nordiana; Kosnan, Ja'amayah; Mudhar, Kamarunisa; Khairol, Silsoh (2020)
Pengurusan maklumat bermaksud cara mengurus dokumentasi atau data statistik oleh pustakawan atau pembantu pustakawan semasa proses pendaftaran bagi setiap sesi kelas dijalankan. Cara mengurus data maklumat peserta dan Kelas Kemahiran Maklumat untuk pelaporan statistik bulanan atau berdasarkan permintaan daripada pihak pengurusan. Selain itu, data/maklumat yang digunakan sebagai sumber / rekod maklumat kehadiran peserta sama ada dalam bentuk senarai kehadiran, buku rekod, kertas atau fail kehadiran Kelas Kemahiran Maklumat. Rekod atau maklumat peserta seperti nama peserta, jantina, program, kampus, modul pilihan atau lain-lain maklumat penting peserta yang menghadiri Kelas-kelas Kemahiran Kemahiran Maklumat seperti mana yang ditawarkan oleh pihak PTAR.