Program CSR vitamin ilmu bersama PTA: Pusat Pemulihan Akhlak Machang / Sazlina Saleh - Saleh, Sazlina (PerpustakaanTengku Anis, 2023)
Program khidmat masyarakat ini merupakan special project pelajar latihan industri PTA sesi Mac-Julai 2023 bagi memenuhi keperluan kursus mereka. Program ini merupakan satu inisiatif Perpustakaan Tengku Anis (PTA) dalam pembudayaan ilmu dan perkongsian pengetahuan sekaligus dapat memberi maklumat perkhidmatan serta kemudahan baru perpustakaan kepada semua warga dan penghuni di PPAM khususnya dalam pencarian maklumat dengan berkesan. Ini bagi meningkatkan lagi ketampakan PTA dalam aktiviti komuniti serta perkukuhkan lagi hubungan antara Universiti awam khususnya warga perpustakaan UiTMCK dan warga PPAM. Selain itu dapat mendedahkan seluruh warga PPAM dengan pelbagai maklumat terkini dalam galakan membaca dan sekaligus dapat menimba ilmu sepanjang tempoh tahanan.