Latihan industri bersama pelajar dari Universitas Airlangga, Indonesia - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
UiTM Cawangan Kelantan (UiTMCK) telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bersama Universitas Airlangga, Indonesia yang melibatkan aktiviti berkaitan pertukaran pelajar, pensyarah pelawat dan penganjuran symposium bersama. Oleh itu, Perpustakaan Tengku Anis (PTA) telah menerima seramai 8 orang pelajar dari Universitas Airlangga, Indonesia bagi mengikuti kursus latihan industri selama satu semester bermula April hingga Julai 2023. Pelajar-pelajar tersebut merupakan pelajar daripada bidang Perpustakaan dan Sains Maklumat dan kursus ini adalah di bawah seliaan Pengajian Sains Maklumat, Kolej Pengkomputeran, Informatik dan Media UiTMCK.