Bengkel penulisan dokumen kualiti perpustakaan / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
Bengkel ini adalah merupakan satu inisiatif PTA dalam menyiapkan penulisan dokumen kualiti perpustakaan seperti mana arahan daripada Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR), Shah Alam. Melalui Pelan Strategik Perpustakaan 2020-2025, Bahagian Pentadbiran Organisasi dengan kerjasama Bahagian Dasar dan Perancangan Strategik PTAR Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) Shah Alam telah menetapkan semua cawangan perlu mengamalkan dokumen kualiti perpustakaan dan memenuhi keperluan Piawaian ISO 9001:2015 dalam Klausa 7.5 - Maklumat yang didokumenkan. Objektif bengkel ini adalah untuk memastikan dokumen kualiti PUiTM memenuhi keperluan Piawaian ISO 9001:2015 dalam Klausa 7.5 - maklumat yang didokumenkan, menyemak dan mengemaskini dokumen polisi, prosedur dan arahan kerja perpustakaan cawangan serta untuk membuat pindaan dokumen polisi, prosedur dan arahan kerja berdasarkan perubahan proses kerja dan norma baharu.