Bengkel "Refresh Your Skills@PTA" / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (PerpustakaanTengku Anis, 2023)
Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTMCK telah mengadakan Bengkel "Refresh Your Skills@PTA" menggunakan medium bersemuka di Bilik IT kepada semua staf Perpustakaan Tengku Anis UiTMCK Kampus Machang dan Kampus Kota Bharu bermula jam 9:30 pagi sehingga 4:30 petang. Tujuan bengkel ini diadakan adalah untuk memperkasakan lagi kecekapan staf PUiTM dalam melaksanakan tugasan perkhidmatan pelanggan perpustakaan dimasa akan datang mengikut keperluan perkembangan teknologi semasa. Melalui inisiatif ini juga, data dan rekod tugasan harian perpustakaan dapat dilaksanakan oleh semua staf menggunakan sistem WILS yang tidak hanya boleh diuruskan oleh staf unit perkhidmatan pelanggan sahaja. Konsep "multitasking" amat penting bagi semua staf PTA.