Taklimat Perpustakaan Tengku Anis (PTA) bagi program UiTM Campus Tour / Sazlina Saleh - Saleh, Sazlina (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
Perpustakaan Tengku Anis (PTA) telah menerima kunjungan daripada 5 buah sekolah di bawah tajaan Petronas & ICEPs seramai 200 orang pelajar tingkatan lima bagi Program UiTM Campus Tour. Antara sekolah tersebut adalah SMK Manek Urai, SMK Sultan Yahya Petra 1, SMK Pahi, SMK Laloh dan SMK Kuala Krai. Program ini dikendalikan oleh Hal Ehwal Pelajar (HEP) yang mana objektinya adalah untuk memberi pendedahan kepada para pelajar suasana universiti serta mendorong minat mereka untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti. Pelajar dibahagikan kepada beberapa kumpulan dan diiringi oleh beberapa orang ahli Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UiTM Kelantan.