Program CSR SMK Hamzah: Intai Ilmu @PTA / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (PerpustakaanTengku Anis, 2022)
Perpustakaan Tengku Anis (PTA) telah menganjurkan Program CSR SMK Hamzah: Intai Ilmu @PTA yang bertempat di Aras Satu PTA bermula pada pukul 8.30 pagi sehingga 4.15 petang. Program CSR ini merupakan program kerjasama antara PTA dan SMK Hamzah, Machang yang melibatkan seramai 107 orang pelajar Tingkatan Enam Bawah. Program ini adalah merupakan satu inisiatif PTA dalam pembudayaan ilmu dan perkongsian pengetahuan atau wakaf ilmu yang melibatkan komuniti setempat untuk menyemarakkan semangat belajar sehingga ke menara gading serta mendedahkan pelajar kepada suasana pembelajaran di IPTA khususnya dalam pencarian maklumat.