Sambutan maulidur rasul peringkat PTA / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Pada 13 Oktober 2022 (Khamis), Perpustakaan Tengku Anis (PTA) telah mengadakan Sambutan Maulidur Rasul Peringkat PTA Sempena Sambutan Maulidur Rasul SAW 1444H/2022. Majlis yang bermula pada pukul 8.00 pagi ini diadakan di Aras Satu PTA dan menjemput penceramah daripada Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS) UiTMCK Kampus Machang, Dr. Ahmad Murshidi Mustapha (Pensyarah Kanan).Majlis dimulai dengan ceramah oleh Dr. Ahmad Murshidi Mustapha dan dihadiri oleh semua staf PTA, staf UiTMCK dan pelajar yang datang ke PTA. Seterusnya berselawat dan salam buat Nabi Junjungan Rasulullah saw yang diketuai oleh Dr. Ahmad Murshidi. Semoga dengan majlis ini dapat menambahkan rasa kecintaan kepada Rasulullah SAW.