Seminar antarabangsa pembangunan spiritual melalui pendekatan psikospiritual dan kaunseling / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (PerpustakaanTengku Anis, 2022)
Seminar Antarabangsa Pembangunan Spiritual Melalui Pendekatan Psikospiritual dan Kaunseling telah diadakan secara hybrid iaitu secara fizikal bertempat di Aras 1 PTA dan siaran langsung melalui Saluran YouTube rasmi PTA. Seminar ini merupakan anjuran bersama Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS), Unit Kerjaya dan Kaunseling (UKK) & Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTM Cawangan Kelantan dengan kerjasama Universiti Fatoni, Jabatan Akidah dan Pemikiran Islam, Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya (UM) dan Fakulti Pengajian Umum dan Pendidikan Lanjutan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA). Seminar ini bermula pada jam 9:00 pagi sehingga 5:00 petang yang bermula dengan ucapan aluan daripada Dr. Affendi Ismail, KPP ACIS seterusnya dirasmikan oleh YBRs. Prof. Madya Ts. Dr. Mohd Nasir Ismail, Timbalan Rektor HEA UiTMCK.