Tahniah Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTMCK telah memenangi hadiah saguhati bagi pertandingan TikTok Merdeka challenge@PUiTM / Perpustakaan Tengku Anis - UiTM Kelantan, Perpustakaan Tengku Anis (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Perpustakaan UiTM telah menganjurkan Pertandingan TikTok Merdeka Challenge@PUiTM sempena bulan kemerdekaan yang lalu. Pertandingan ini dianjurkan bermula pada 1 Ogos sehingga 1 September 2022 bertemakan lokasi ikonik bersejarah di negeri masing-masing dan semua perpustakaan seluruh cawangan UiTM telah menyertai pertandingan ini. Perpustakaan Tengku Anis (PTA) tidak melepaskan peluang dan turut sama menyertai pertandingan tersebut. Video yang telah dirakam dan siap disunting telah dimuatnaik melalui TikTok perpustakaan iaitu @ptauitmkelantan.