Skill-up the languages: read2lead / Sazlina Saleh - Saleh, Sazlina (Perpustakaan Tengku Anis, 2022)
Program Skill-Up the Languages: Read2Lead adalah program yang diadakan sempena Minggu Bahasa SMK Pangkal Meleret pada 25 hingga 29 September 2022. Program ini merupakan kerjasama antara pihak Perpustakaan Tengku Anis (PTA), Akademi Pengajian Bahasa (APB) UiTM Cawangan Kelantan bersama dengan Panitia Bahasa dan Pusat Sumber Sekolah (PSS) SMK Pangkal Meleret. Pihak PTA sangat berbesar hati dijemput untuk turut serta di dalam pengisian program Minggu Bahasa kerana program khidmat masyarakat sebegini merupakan saluran untuk pihak PTA menyalurkan khidmat bakti dalam pelbagai bentuk supaya tidak lagi terkepompong dengan stigma perpustakaan akademik hanya untuk warga universiti sahaja . Antara aktiviti yang dilakukan di bawah program tersebut adalah 'English Talk' dengan kerjasama Akademi Pengajian Bahasa (APB) UiTMCK, Pinjaman 'Bulk Loan' dan 'Blind Date with a Book & Review'.