Kesiapsiagaan pentadbir ICT dalam menghadapi bencana / Mohd Farid Assamani Mohamed Zainon - Mohamed Zainon, Mohd Farid Assamani (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2022)
Pada 27 Julai 2022, seluruh negara dikejutkan kejadian gangguan elektrik yang tiba-tiba terjadi kira-kirajam 12.45 tengah hari di Lembah Klang, Pulau Pinang, Kedah, Negeri Sembilan dan Selangor. Antara kawasan yang terjejas adalah Bangi, Serdang, Ampang, Shah Alam, Subang dan Kuala Lumpur. Kejadian seperti ini telah memberikan impak yang besar kepada semua pihak samada kerajaan danswasta seperti pusat membeli-belah, pasaraya dan kilang.