Buku program Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif UiTM Peringkat Zon Selatan 2023 / UiTM Cawangan Johor dan InQKA - UiTM, Cawangan Johor (2023)
UiTM Cawangan Johor telah dipilih sebagai penganjur Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) UiTM Peringkat Zon Selatan bagi tahun 2023. Sebanyak 7 kumpulan KIK dari Zon Selatan akan menyertai konvensyen yang akan diadakan secara atas talian pada 05 - 06 September 2023. Konvensyen KIK merupakan satu platform kepada semua kumpulan dalam membentangkan idea dan hasil inovasi yang telah dilaksanakan untuk dinilai oleh juri sekaligus mengetengahkan projek inovasi yang berpotensi ke peringkat yang lebih tinggi. Pembentukan kumpulan KIK yang bertanding terdiri daripada KIK Primer dan KIK Hibrid. Ahli kumpulan KIK Primer adalah dalam kalangan warga kerja UiTM manakala ahli kumpulan KIK Hibrid terdiri daripada warga kerja UiTM dan organisasi luar. Tiga bidang yang dipertandingkan ialah bidang Pengurusan, bidang Sosial dan bidang Pengajaran dan Pembelajaran. Manakala kategori pula terbahagi kepada dua iaitu kategori Penciptaan atau kategori Penambahbaikan.