BICE 2023 platform baharu keusahawanan kepada pelajar-pelajar / Azura Abdul Rahman - Abdul Rahman, Azura (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
TAPAH, 12 Julai 2023- Minggu lalu telah berlangsungnya Business Innovation Competition & Exhibition2023 (BICE) yang diadakan pada 4 Julai 2023 khusus untuk pelajar-pelajar yang mengambil subjekENT300 yang bertempat di UiTM Tapah. Beberapa orang pensyarah dari kampus Tapah dan Seri Iskandartelah dipilih menjadi juri bagi acara tersebut. Aktiviti yang bermula pada awal pagi itu telah dihadiri olehsemua pelajar ENT300 serta pensyarah-pensyarah di dalam serta luar Uitm. Antara pensyarah yang hadirdari luar Uitm termasuk daripada Universiti Sains Malaysia. Antara aktiviti yang dijalankan termasuklahpenjurian kepada perniagaan yang mempunyai inovasi dalam kepakaran masing-masing. Terdapatpelbagai jenis perniagaan yang diperkenalkan oleh setiap kumpulan yang terdiri daripada pelajar-pelajarsubjek keusahawanan ini. Acara seperti ini telah memberikan kesempatan dan peluang kepada semuapelajar untuk mencipta dan menghasilkan produk jualan yang bermutu tinggi serta berinovasibertepatan dengan tema acara pada hari tersebut.