Mengatasi ancaman monyet di kampus - Ariffin, Kasuadi; Man, Fauzi; Ramli, Razman; Azami, Hafiz; Ishak, Annuar (2023)
68% Kampus Sri Iskandar adalah kawasan hijau yang kaya dengan flora dan fauna serta menjadi habitat semulajadi pelbagai kehidupan liar terutamanya monyet, kera dan beruk.