Teks ucapan perasmian majlis penutup konvensyen KIK peringkat UiTM - Sulaiman, Suzana (2023)
Seperti yang semua sedia maklum, KIK yang dahulunya dikenali sebagai Kumpulan Mutu Kerja (KMK) telah diamalkan di UiTM sejak tahun 1985 dengan tujuan untuk menyelesaikan masalah kerja dan membuat penambahbaikan berterusan bagi sistem kerja universiti serta memberikan peluang kepada warga UiTM untuk menggilap kebolehan dan meningkatkan kompetensi diri. Kini pada tahun 2023, penganjuran KIK kali ke-27 telah diteruskan dengan tema "Merealisasikan Daya Tahan Melalui Jaminan Kualiti".