Majlis menandatangani memorandum perjanjian (MoA) bagi penyelidikan bersama antara UiTM CawanganKelantan dan Universitas Ahmad Dahlan (UAD), Indonesia / Roziani Mat Nashir@Mohd Nasir - Mat Nashir@Mohd Nasir, Roziani (2023)
MACHANG, 23 Oktober - Kolej Pengajian Seni Kreatif dengan kerjasama Department of International Affairs (DIA), UiTM Cawangan Kelantan telah berjaya mengadakan Majlis Menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) antara UiTM Cawangan Kelantan dan Universitas Ahmad Dahlan (UAD), Indonesia secara maya melalui platform Zoom Meeting dan juga YouTube Channel UiTM Cawangan Kelantan secara langsung pada 02 Oktober 2023. Dengan termeterainya perjanjian ini, kolaborasi antarabangsa antara UiTM Cawangan Kelantan dan Universitas Ahmad Dahlan (UAD), Indonesia dapat diperkukuhkan. Majlis ini telah diwakili oleh Rektor UiTM Cawangan Kelantan, Profesor Dr. Haji Abdol Samad Nawi, Timbalan Rektor (Penyelidikan & Jaringan Industri), Dr. Norzieha Mustapha, Ketua Pusat Pengajian Kolej Pengajian Seni Kreatif, Puan Ts. Emilia Abdul Manan dan penyelidik-penyelidik UiTMCK. Manakala, pihak Universitas Ahmad Dahlan (UAD), diwakili oleh Rektor, Prof. Dr. Muchlas, Vice Rector of Academic Affair, Dr. Rusydi Umar dan para penyelidik daripada UAD.