19 Disember 2022: Hari Alumni UiTM disambut pada setiap 19 Disember / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2023)
Pada 19 Disember 2022 Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah mengumumkan bahawa 'Hari Alumni UiTM' bakal disambut oleh seluruh alumni UiTM pada setiap 19 Disember. Tarikh berkenaan dipilih berdasarkan tarikh Majlis Konvokesyen UiTM yang pertama atau ketika itu dikenali sebagai Dewan Latehan RIDA iaitu pada 19 Disember 1964.