Teknologi: transformasi perniagaan melalui teknologi digital / Dr. Nurazilah Zainal ... [et al.] - Zainal, Nurazilah; Che Bahrun, Che Nurul Huda; Abd Karim, Hilwana; Amirnordin, Nur Alia; Md Akhir, Norhaniza; Tengku Sulaiman, Tengku Sharifeleani Ratul Maknu (2023)
Dunia berkembang semakin pesat dalam semua bidang termasuklah bidang teknologi. Setiap tahun, kita melihat pakar - pakar menghasilkan pelbagai jenis teknologi yang membantu manusia dalam menjalani kehidupan harian. Penggunaan teknologi juga telah meresap dalam dunia perniagaan. Hampir semua perniagaan dan industri di seluruh dunia menggunakan teknologi, bermula daripada operasi asas hingga operasi yang lebih kompleks. Kebergantungan kepada teknologi juga berlaku seawal di peringkat penyelidikan dan pembangunan (R&D), pengeluaran sehinggalah kepada penghantaran produk dan perkhidmatan. Kini semua perusahaan berpotensi untuk ke peringkat antarabangsa melalui penggunaan teknologi. Tanpa teknologi, idea globalisasi ini tidak akan menjadi kenyataan.