Aktiviti fakulti: Letter of Intention (LOI) bersama Universitas Islam Raden Fatah Palembang Indonesia (UIN) / Mohd Elfee Ab Rashid - Ab Rashid, Mohd Elfee (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Pada 28 Ogos 2023, seramai lapan (8) orang pensyarah FPP telah menyertai program menandatangani Letter of Intention (LOI) dan mengadakan aktiviti akademik dan penyelidikan ke Universitas Islam Negeri Raden Fatah Palembang Indonesia (UIN). Antara matlamat kunjungan warga FPP ke UIN ini adalah untuk berkongsi ilmu pengetahuan dan kepakaran bersama pelajar dan pensyarah dari Universitas Islam Negeri Raden Fatah Palembang, menjalinkan jaringan antarabangsa yang lebih erat dengan universiti-universiti di Indonesia yang mempunyai kekuatan dalam bidang sains dan teknikal selain untuk mempertingkatkan dan mengembangkan kolaborasi UiTM dengan universiti-universiti di Asia Tenggara. Selain itu, objektif utama lawatan ini adalah untuk menandatangani Memorandum persefahaman bersama Universitas Islam Negeri Raden Fatah Palembang. Dengan adanya program sebegini diharapkan dapat meningkatkan lagi visibiliti UiTM Cawangan Negeri Sembilan di persada antarabangsa dan tahap kepakaran dan ilmu pengetahuan di kalangan pensyarah.