Bengkel mobile photography / Sazlina Saleh - Saleh, Sazlina (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
26 September 2023, Selasa - Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTMCawangan Kelantan (UiTMCK) telah menganjurkan Bengkel Mobile Photography yang telah diadakan secara hibrid iaitu bertempat diBilik IT, PTA dan siaran langsung melalui saluran YouTube rasmi PTA bermula pada 9:00 pagi sehingga 12:00 tengah hari. Bengkel ini merupakan anjuran PTA dengan kerjasama Unit Sumber Dan Teknologi Pendidikan (USTP) Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Machang. Objektifnya adalah untuk perkongsian teknik-teknik dalam menggunakan teknologi telefon bimbit dalam menghasilkan imej dan video berkualiti serta menarik dan setara profesional.