Program Sambutan Hari Wanita Sedunia: Healthy Women Plan and Be Productive / Siti Hajar Md. Jani and Dr. Jamali Wagiman - Md. Jani, Siti Hajar; Wagiman, Jamali (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Pada 8 Mac 2023, PEWANI UiTM Negeri Sembilan bekerjasama dengan Fakulti Perubatan UCSI University, Bandar Springhill, Port Dickson telah meraikan sambutan "Hari Wanita Sedunia" peringkat UiTM Negeri Sembilan. Sambutan hari wanita kali ini disambut dengan mengadakan ceramah kesihatan yang bertajuk "Healthy Women: Plan and Be Productive" bertempat di LT200 UiTM Kuala Pilah. Sementara itu, di lobi pentadbiran, seramai sembilan orang pelajar tahun akhir Fakulti Perubatan UCSI University mengendalikan perkhidmatan pemeriksaan asas kesihatan untuk lelaki dan wanita. Selain itu, peserta juga disajikan dengan pameran arca. Antara arca yang dipamerkan adalah arca wanita mengandung, arca prolapse (rahim jatuh), arca pendarahan semasa dan selepas bersalin. Objektif program ini diadakan adalah untuk memberi kesedaran tentang kepentingan perancangan kehamilan, mengandung, bersalin dan kesihatan sistem reproduktif wanita. Seramai 60 orang peserta yang terdiri daripada staf UiTM dan komuniti sekitar Kuala Pilah telah menghadiri program ini.