Kerjasama penyelidikan ke arah memenuhi tuntutan Maqasid Syariah dalam teknologi pembayaran di Malaysia / Nuruul Hidayah Mansor and Mohd Sollehudin Shuib - Mansor, Nuruul Hidayah; Shuib, Mohd Sollehudin (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Pembudayaan dan amalan kerjasama menerusi kajian penyelidikan dalam kalangan ahli akademik membolehkan kepakaran ahli akademik di institusi pengajian tinggi masingmasing dapat dimanfaatkan menerusi pertukaran idea, amalan pengurusan terbaik penyelidikan dan perkongsian wacana intelektual. Kaedah pembayaran secara elektronik yang pantas merupakan satu peralihan dari kaedah konvensional kepada digital dan kini dilihat semakin luas penerimaannya dalam kalangan masyarakat. Penerimaan ini sejajar dengan pertumbuhan ekonomi digital dunia dan memberi impak kepada pertumbuhan sistem kewangan negara serta menjadikan masa depan pembayaran mudah alih di negara ini semakin berpotensi untuk terus maju kehadapan. Masyarakat kini dilihat telah beralih ke satu fasa urusniaga berteraskan teknologi yang lebih mudah dan selesa.