Kebersihan dan keceriaan kolej kediaman menjadi keutamaan, pertandingan 'College Sweet College' diteruskan / Sutina Junos and Ahmad Soufiean Othman - Junos, Sutina; Othman, Ahmad Soufiean (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Rembau meneruskan lagi program 'College Sweet College 3.0' bersama semua penghuni kolej Tok Puan 1, Tok Puan 2 dan Dato' Shahbandar pada 2 Mei 2023 hingga 24 Jun 2023 bagi semester Mac - Ogos 2023. Program ini merupakan sebuah pertandingan kebersihan dan keceriaan kolej, rumah dan bilik pelajar di UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Rembau. Objektif penganjuran program ini dikekalkan seperti siri yang pertama dan kedua iaitu untuk mewujudkan persekitaran kolej yang sentiasa bersih dan ceria, melatih pelajar menyemai rasa sayang akan harta benda dan sentiasa menjaga kebersihan kolej, rumah dan bilik masing - masing serta memupuk sikap bekerjasama dan kreatif dalam kalangan pelajar.