APB Seremban Care: Kem Cakna Cemerlang SPM 2023 / Rodhiah Amzah ... [et al.] - Amzah, Rodhiah; Halim, Nurul Syafawani; Nik Mat, Nik Mahfuzah; Mohamad Yusuf, Asmahanim (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Pada 1 hingga 3 September 2023, telah berlangsungnya satu program di antara Akademi Pengajian Bahasa (APB) Kampus Seremban bersama dengan Persatuan Nadi Bahasa Arab dan juga SMK Seremban Jaya Negeri Sembilan. Kem Cakna Cemerlang SPM 2023 telah berjaya dilangsungkan dengan jayanya di UiTM Seremban secara bersemuka yang telah melibatkan seramai 15 pensyarah APB Kampus Seremban, 12 fasilitator dari Kelab Nadi Bahasa Arab dan 85 calon SPM dari SMK Seremban Jaya. Program SPM ini adalah satu usahasama komuniti yang ingin diterapkan di dalam kalendar APB Kampus Seremban bersama dengan komuniti setempat. Selama 2 tahun berturut-turut APB Kampus Seremban telah berjaya mengadakan program SPM dengan kerjasama kelab pelajar Kampus Seremban. Ini adalah kerana pihak APB Kampus Seremban komited di dalam memastikan para fasilitator kelab Nadi Bahasa Arab dapat menimba ilmu dan pengalaman dalam menjalinkan usaha sama bersama dengan para pelajar dan pihak sekolah. Selain itu, pihak APB Kampus Seremban juga mahu memastikan para pensyarah APB sentiasa peka dan aktif di dalam menyumbang tenaga dan kepakaran kepada pihak sekolah dan komuniti khususnya kepada para peserta Kem Cakna Cemerlang SPM 2023. Dengan berkat kesabaran, perancangan yang jitu dan dedikasi semua pihak yang terlibat, kem ini telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya.