Obor-obor: ancaman senyap kepada kesihatan dan kesejahteraan umat manusia / Aimie Rifhan Hashim ... [et al.] - Hashim, Aimie Rifhan; Kamaruddin, Sharir Aizat; Ahmad, Muhammad Nasrul; Tajam, Jamil; Azis, Tun Mohd Firdaus; Buyong, Faeiza; Che Ismail, Che-Zulkifli; Lee Abdullah, Anisah; Anscelly, Anastacia (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Di balik kemilau lautan yang bergemerlapan dan membiru, ada musuh yang memerhati, menunggu masa yang tepat untuk melumpuhkan sosioekonomi dan menjadi ancaman senyap kepada kesihatan dan kesejahteraan umat manusia, Malaysia tidak terkecuali dalam hal ini. Di balik penampilannya yang memukau, makhluk yang tidak mempunyai sistem kompleks dan tidak berotak ini mampu menghuru-harakan kawasan setempat sehingga melumpuhkan ekonomi secara mutlak, terutamanya kepada penduduk pesisir pantai. Rahsia utama bagaimana spesis ini mampu untuk terus hidup dan mandiri seawall zaman prasejarah adalah disebabkan kebolehupayaan dalam beradaptasi dengan keadaan yang mencabar.