Pengurusan stres dengan bantuan teknologi / Ts. Mohamad Quzami An-Nuur Ahmad Radzi - Ahmad Radzi, Mohamad Quzami An-Nuur (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Dunia yang serba moden pada hari ini memperlihatkan banyak kemajuan dan perkembangan teknologi yang terkini. Kemajuan dan pembangunan teknologi secara tidak langsung telah berjalan seiringan dengan kemerosotan kesihatan masyarakat terutama di Malaysia. Memang tidak dapat dinafikan bahawa, ketagihan dan keghairahan dalam menggunakan teknologi dan gajet seharian telah menyebabkan ramai mula dengan teknologi dan menyumbang kepada peningkatan penyakit tidak berjangkit di Malaysia seperti obesiti, darah tinggi dan stress. Mengikut artikel yang dikeluarkan oleh Universiti Putra Malaysia pada tahun 2020, stres merupakan refleksi diri sendiri kepada perubahan sekeliling seperti perubahan emosi semasa, fizikal dan mental.