Amanat Hala Tuju Perpustakaan UiTM 2024 - Jantan, Azizi; Mohamad, Nor Azwani; Noor Azizi, Nurul Aida; Wahed, Wan Nur Khalidah (2024)
Perpustakaan UiTM telah meletakkan 6 Matlamat dan 21 Inisiatif Utama berdasarkan pemetaan kepada fokus utama Kementerian Pendidikan Tinggi dan Teras Strategik UiTM. Tema strategik UiTM 2024 adalah Pengiktirafan Global. Kita mensasarkan agar staf perpustakaan mendapat penghormatan atau pengiktirafan di peringkat dunia melalui perkongsian ilmu kepakaran, kolaborasi strategik, dan pembudayaan ilmu secara inklusif serta boleh diterima oleh komuniti sejagat.