Teks ucapan sempena Majlis Perasmian Smart Agro-Solarpreneur 2023 / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Peranan MTDC sebagai agensi di bawah MOSTI yang terlibat secara khusus dalam pengkomersialan dan pemindahan teknologi, inkubasi, pengurusan dana kerajaan berkaitan teknologi serta peningkatan kadar penerapan teknologi dalam syarikat-syarikat PKS tempatan adalah sangat diperlukan untuk membantu perpindahan teknologi yang berkesan. Untuk makluman, Projek Smart Agro-Solarpreneur ini merupakan projek yang telah dipersetujui bersama pelaksanaannya di UiTM Terengganu sebagai satu inkubator keusahawanan yang akan dipantau sepenuhnya oleh pihak Akademi Pembangunan PKS dan Keusahawanan Malaysia (MASMED) UiTM Shah Alam.