Teks ucapan sempena majlis makan malam dan perasmian karnival sukan staf UiTM (KARISTA) 2023 / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Seperti mana semua maklum, kita akan bersama-sama berkampung bagi menjayakan kejohanan ini selama 7 hari bermula 3 Mac sehingga 9 Mac 2023. Saya percaya persediaaan rapi telah diadakan bermula sejak tahun lepas bagi memastikan agar kejohanan KARiSTA kali ini berjalan dengan lancar. Melihat akan objektif utama kejohanan ini, ia bukanlah semata-mata untuk mencari kemenangan dan kejuaraan, namun kejohanan ini dilihat sebagai platform untuk memupuk semangat kerja berpasukan selain mengeratkan lagi silaturrahim antara warga UiTM Seluruh Malaysia.