Seni Aayaman: perspektif wanita asli / Jafalizan Md. Jali ... [et al.] - Md. Jali, Jafalizan; Mohd Adnan, Aizu Hakimi; Saharuddin, Ameerul Ashraf; Abu Bakar, Roshusna Wahidah; Kamal Rafedzi, Ezza Rafedziawati (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2017)
Penyelidikan ini merungkai seni anyaman di kalangan Orang Asli di Malaysia. Penyelidikan ini melibatkan masyarakat Orang Aslidari suku kaumMah Meridengan menemubual tokoh wanita dan usahawan iaitu Puan Maznah Anak Unyan. Beliau yang mahir dalam bidang seni kraftangan anyaman telah terpilih untuk menerima anugerah "Warisan Kebangsaan Orang Hidup 2015". Beliau turut berkongsi tentang cabaran yang dilalui dan pantang larang dalam bidang seni anyaman.