Tokoh pendidikan: Yang Di-Pertua Gabungan Majlis Guru Besar Malaysia / Farah Lyana Abdul Rahim ... [et al.] - Abdul Rahim, Farah Lyana; Khaled, Umi Nuryana; Hussin, Nurussobah; Wan Mohd Saman, Wan Satirah; Ahmad, Mohd Nazir (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2019)
Artikel ini berdasarkan sumber pertama iaitu sejarah lisan. Tokoh yang terlibat merupakan seorang yang amat disegani dalam bidang pendidikan iaitu Tuan Rustam Affandy bin Abdul Aziz. Terdapat pelbagai aspek yang diketengahkan di dalam artikel ini yang dapat dijadikan inspirasi dan merungkai pengalamannya sebagai seorang pemimpin. Objektif artikel ini adalah untuk mendapatkan maklumat mengenai latar belakang tokoh dan perjalanan kariernya sehingga menjadi Yang Di-Pertua Gabungan Majlis Guru Besar Malaysia. Objektif yang kedua adalah untuk mengetahui sumbangan tokoh dalam bidang pendidikan dan anugerah yang telah dinobatkan kepada beliau. Objektif yang ketiga adalah untuk merungkai pengalaman tokoh sebagai seorang pemimpin. Dapatan kajian adalah dapat mengenali tokoh dengan lebih mendalam dan mengetahui perjalanan karier beliau.Tambahan, dapat mengetahui sumbangan dan penganugerahan sepanjang penglibatan beliau menjadi pemimpin. Akhir sekali, dapat merungkai pengalaman dan isu-isu yang diperjuangkan oleh tokoh.