Ramdan Rosli: dari pocket bike ke Moto 2 / Thomas Jana ... [et al.] - Jana, Thomas; Ismahazani, Mohammad Syabil Izeq; Azman, Kamarul Azwan; Wan Abdullah, Wan Abdul Malek (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Artikel ini adalah berdasarkan pengalaman yang dilalui oleh salah seorang pelumba motosikal profesional negara, Mohd Ramdan bin Mohd Rosli. Ia dirakamkan secara sejarah lisan dan ditulis semula untuk dikongsi bersama pembaca. Ia memaparkan mengenai latarbelakang hidup beliau, penglibatan awal serta kejayaan yang beliau telah dikecapi dalam sukan pemotoran kususnya di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Tidak lupa juga mengenai cabaran yang beliau hadapi demi menjulang nama Malaysia dipersada dunia.