Biografi seorang anak seni: Wan Aishah Wan Ariffin / Farah Eriyana Mohamed ... [et al.] - Mohamed, Farah Eriyana; Abdul Rahman, Nabilah; Kamarudin, Hanis Diyana; Jamaluddin, Aniza (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Artikel ini adalah berdasarkan kepada sumber utama iaitu dokumentasi lisan. Ianya melibatkan seorang penyanyi terkenal di Malaysia iaitu Wan Aishah binti Wan Ariffin. Artikel ini menceritakan banyak perkara mengenai sejarah hidup beliau sebagai seorang artis terkenal di Malaysia. Antaranya ialah mengenai latar belakang hidup beliau dan pengalaman hidup beliau sebagai seorang penyanyi. Beliau dikenali sebagai penggiat seni yang sangat berbakat besar dan berpotensi dalam bidang nyanyian dan penulisan lagu. Selain itu, artikel ini juga membicarakan mengenai karier beliau menjadi seorang penyanyi di negara barat iaitu di New Zealand. Menyingkap penglibatan awal beliau dalam bidang nyanyian di luar negara, beliau pernah menjadi seorang vokalis kepada kumpulan penyanyi baru di negara New Zealand pada masa itu iaitu kumpulan Fan Club. Artikel ini juga mendedahkan pengalaman beliau menjadi seorang ahli politik di Malaysia serta cabaran yang dihadapi sewaktu menjadi seorang ahli politik dalam waktu yang sama merupakan seorang penyanyi. Seterusnya, beliau juga mempunyai minat yang mendalam dalam bidang kraftangan yang membuatkan beliau sering melibatkan diri dalam aktiviti kraftangan yang dianjurkan di dalam negara.