Menelusuri dunia Taekwondo / Mastura Mohd Rosly ... [et al.] - Mohd Rosly, Mastura; Mustafa, Sakinah Mardhiah; Pati Khan, Mazlina; Ahmad Kamal, Jannatul Iza (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Artikel ini merungkai perkembangan seni pertahanan diri Taekwondo di Malaysia yang merupakan sukan yang amat dikenali ramai, terutamanya dalam kalangan pelajar di peringkat sekolah rendah dan sekolah menengah. Dapatan kajian ini adalah berasaskan kepada wawancara sejarah lisan bersama seorang tokoh yang merupakan bekas atlet Taekwondo, jurulatih serta Naib Presiden Persatuan Taekwondo Malaysia iaitu Master KM Rajendran. Dengan pengalaman beliau selama 40 tahun ini, beliau berkongsi bagaimana dunia Taekwondo berkembang, pakaian Taekwondo, warna tali pinggang, teknik Taekwondo dan peraturan-peraturan pertandingan. Kajian literatur juga dibuat sebagai bukti untuk menguatkan fakta yang diberikan.