Pengalaman mantan Pengarah Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR): Datuk Dr. Haji Yahya Bin Baba / Mohd Azahan Ahmad ... [et al.] - Ahmad, Mohd Azahan; Kamarul Zaman, Muhammad Aizat; Nik Ariffin, Nik Azliza; Masron, Mohd Zairul (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Artikel ini adalah berdasarkan kepada sumber utama iaitu sejarah lisan yang melibatkan seorang mantan pengarah Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang iaitu Datuk Dr. Haji Yahya Bin Baba. Artikel ini membincangkan tentang pengalaman beliau dalam bidang perubatan dan bidang pengurusan hospital kerajaan di Malaysia. Juga disentuh dalam artikel ini adalah latar belakang, pengalaman dalam dunia kedoktoran, sumbangan, pencapaian serta anugerah yang pernah beliau terima. Sumbangan beliau dalam memberi idea kepada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia telah menjadikan beliau amat disegani terutamanya idea beliau telah memberikan impak yang besar dalam pembangunan sesebuah hospital mahupun klinik desa. Pengalaman beliau sebagai Pengarah Hospital, Hospital Tengku Ampuan Rahimah telah membuka lembaran baharu dalam menaikkan imej sebuah hospital kerajaan di mata rakyat Malaysia amnya dan khususnya penduduk sekitar Klang dalam memberi perkhidmatan terbaik dalam bidang perubatan. Seterusnya, artikel ini juga membincangkan impian beliau dalam melihat dunia kedoktoran dan penyampaian perkhidmatan perubatan terbaik boleh diberi kepada pesakit terutama dalam konteks hospital kerajaan.